Založ si blog

Diéta.

Je úžasné koľko nádeje a sebazaprenia v sebe nájde žena pred letom. Alebo teda aj nie.

 

Všetko to začína tesne po veľkej noci. Otepľuje sa a ľudia sa pomaly odcibuľovávajú. Snažíte sa zhodiť všetky tie vrstvy, čo ste nosili v zime. Termoprádlo, pletený sveter od babky a lyžiarska bunda. Predstavte si to sklamanie, keď pri pohľade do zrkadla zistíte, že to je váš tuk. Cenou útechy sú ušetrené peniaze za vrstvy oblečenia. LV, Coco Chanel ani Gucci pravdepodobne nevyrábajú nič vo veľkosti pre hrocha. No má to aj kopec iných nevýhod. Nemôžete sa voziť vo výťahu, lebo ho preťažíte hoc ste tam sami. Letná dovolenka pri mori znie fajn, ale kto sa chce pozerať na vyvaleného vorvaňa, ktorého vyplavilo more ? Nie počkať, to ste vy. A posledným klincom do rakvy sú neustále otázky okolia, či ste slon, keď ste tehotná už najmenej 2 roky. Vtedy si poviete stop ! Treba so sebou niečo robiť.
Nabehnete do obchodu a vykúpite všetky prístroje na cvičenie, činky a rukavice. Vo švungu nákupov sa nevyhnete ani oblečeniu. Ako by ste sa mohla pretŕčať v niečo starom ? Outfit je jednoducho základ.  Veci na cvičenie máme. Teraz sa môžeme pustiť do toho. Ďalšie 2 dni strávime hľadaní rôznych cvikov na YouTube. Ale ktoré video je to správne ? Čože, žiadne nemá pod 20 minút ?! Keď už ste vrazili toľko peňazí do tých blbostí, tak to treba aspoň skúsiť. Prvý deň prejde a vy máte pocit, že máte razom -20kg dole. Problém nastane druhý deň ráno. Cítite sa tak mizerne, že nedokážete pohnúť ani ušným lalôčikom. Opäť začnete cviky, ale video je neskutočne dlhé a tak si dáte krátku pauzu. K cvičeniu sa už samozrejme nevrátite. Na tretí deň si poviete , že to nemá zmysel a miesto jógy si pustíte zábavné videá s mačkou.

Každý vie, že cvičenie ide ruka v ruke so zdravou stravou. Prichádza fáza hľadať tú správnu diétu . To nie je nikdy jednoduché. Nie ste kobyla, aby ste žrala 5 kíl jabĺk za deň, takže jablková diéta to asi nebude. Z pomarančov, grepu, jahôd a rajčín máte vyštípané ústa, akoby na vás zaútočila rozrastená rodina medúz. Tadiaľ cesta tiež nevedie. Pre začiatok stačí jesť iba zdravo. Prípravu netreba podceňovať a začiarknete všetky „light“ produkty v letákoch z potravinových reťazcov. Ibaže to nestačí a tak navštívite aj zdravú výživu. O tom, že za 1 cukinu, bezlaktózové mlieko a slnečnicové jadierka tam necháte 1 učiteľský plat sa netreba rozpisovať.  S dobrým pocitom a kvalitnými surovinami sa vrhnete do varenia. Lenže to treba dusiť, grilovať alebo pripravovať nad parou ? Kalórie šetríme kde sa dá. Najzdravšie je určite v surovom stave. Ale poviem vám, napchávať sa surovou tekvicou a zakusovať ku tomu mrkvu s vňaťou a vyklíčený zemiak od hliny, neznie úplne najideálnejšie a chutí to veru ešte horšie. Nehovoriac o tom, že u zubára necháte 3550 € za nový umelý chrup.

Vaša predstava o dokonalej postave sa rozplynula rýchlejšie ako cigáni v autobuse pred revízorom. Doma máte teda prístrojov viac ako vo fitku, outfitov na cvičenie zarovno Kim Kardashian, ovocia ako na farmárskych trhoch a jediné čo chýba sú peniaze.

V konečnom dôsledku skončíte pred telkou v jednej ruke s pizzou a s druhou ponárate naberačku do čokoládovej zmrzliny. K tomu všetkému revete pri pozeraní záznamu z prehliadky Victoria´s Secret.

 

Prichádza záblesk, sebazaprenie a celý kolobeh emocionálneho ženského rozpoloženia sa môže opäť začať.

 

Máte to s letnou diétou do plaviek rovnako a radšej priberáte do nafukovačky ?

Chodec VS. Cyklista

11.04.2017

Trnava má nové chodníky ! 3x hurá ! Sú krásne, široké a bez dier. Má to vlastne vôbec nejakú chybu ? Asi iba to, že sú cyklistické. Áno, je super postaviť na zimu nové chodníky. Ale prečo práve tie pre cyklistov? Prepočítajme si koľko ľudí chodí v decembri na bicykli a koľko peši. Ešte keď v januári konečne poriadne nasnežilo, tak to už aj tí najväčší [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3541x
Priemerná čítanosť článkov: 1771x

Autor blogu

Kategórie

Archív