Založ si blog

Chodec VS. Cyklista

Trnava má nové chodníky ! 3x hurá ! Sú krásne, široké a bez dier. Má to vlastne vôbec nejakú chybu ? Asi iba to, že sú cyklistické.

Áno, je super postaviť na zimu nové chodníky. Ale prečo práve tie pre cyklistov? Prepočítajme si koľko ľudí chodí v decembri na bicykli a koľko peši. Ešte keď v januári konečne poriadne nasnežilo, tak to už aj tí najväčší nadšenci Tour de France odložili svoje vozidlá a idú peši. Ibaže kade?  Keďže normálny chodník vyzerá ako dalmantínec. Tu diera veľká ako Afrika, vedľa blato, potom 4 centimetre čistého betónu, ktorý sa prelína s kopou snehu.

Teraz, keď sa oteplilo sa mesto rozhodlo prerobiť aj chodník pre chodcov (aby sme konečne neprekážali na tých cyklistických). Dajme tomu, že kým to opravia, budeme sa deliť o jeden chodník spolu. Ibaže tu nastáva další problém.

V úseku, ktorý je opravený (Lidl na Hospodárskej) som bola svedkom jednej zaujímavej situácie. Kráčam si po chodníku, vlasy vejú vo vetre, v ušiach slúchadlá, jarné slnko ma oslepuje a zrazu do mňa skoro narazí babka na bicykli. Chvíľu trvá kým si uvedomím, čo sa vlastne stalo. Okamžite skontrolujem či som išla po svojej časti chodníka. A veru, že išla! Ja som pravidlá cestnej premávky dodržiavala, tak by to mali robiť i ostatní.

Môžem odkázať iba nasledujúce:

Milí cyklisti!

Chodníky máte prerobené, možno aj lepšie ako tie pre chodcov a máte ich po Trnave viac ako dosť. Tak ich prosím patrične využívajte. Pretože, ak ideme po vašej časti my, v úseku, ktorý sa opravuje (a môžeme ist buď po chodníku s bicyklom alebo po ceste vedľa auta), tak na nás neváhate kričať, pískať a zvoniť už z diaľky 20 metrov.

 

Každý nech si ide pekne po svojom (chodníku, samozrejme). 🙂

 

P.S: Nezáleží či ideš peši, na bicykli, korčuliach, kolobežke, skateboarde alebo inom boarde, aj tak musíš ist po pravej strane.

Diéta.

21.04.2017

Je úžasné koľko nádeje a sebazaprenia v sebe nájde žena pred letom. Alebo teda aj nie. Všetko to začína tesne po veľkej noci. Otepľuje sa a ľudia sa pomaly odcibuľovávajú. Snažíte sa zhodiť všetky tie vrstvy, čo ste nosili v zime. Termoprádlo, pletený sveter od babky a lyžiarska bunda. Predstavte si to sklamanie, keď pri pohľade do zrkadla zistíte, že to je [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3550x
Priemerná čítanosť článkov: 1775x

Autor blogu

Kategórie

Archív